Home

Masterclass ‘Start of overname mondzorgpraktijk’

Wordt uw droom werkelijkheid?

Bent u tandarts, orthodontist of mondhygiënist en droomt u van een eigen praktijk? Dat is mooi! Maar weet u ook wat er allemaal bij een praktijkstart of -overname komt kijken? In de masterclass ‘start of overname mondzorgpraktijk’ krijgt u praktische handvatten die u helpen om uw droompraktijk te realiseren.

Het programma

In deze masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

  1. De meest gestelde vragen van zzp'ers (Harry Korver, KNMT) met o.a. hoe zit het met AGB codes? Welke arbeidsvoorwaarden hanteer ik? En welke samenwerkingsvormen zijn er?
  2. De nieuwe praktijk (Alexander Tolmeijer, Dentiva) met o.a. welke cijfers en kengetallen zijn belangrijk om de koers van mijn praktijk te bepalen? Praktijkhouder zijn betekent, meer dan leidinggeven, management en delegeren: een paar praktische tips.
  3. De inrichting van de praktijk (door Piet Vera, Dentalair):
    Wat zet ik in mijn Programma Van Eisen? Hoe beoordeel ik de praktijkinrichting van een bestaande praktijk? Welke vormen van huisvesting zijn er? Hoe bepaal ik de waarde van bestaande apparatuur? Sfeer en staat van equipment bepalen mede de kwaliteit van de praktijk. Deze en meer praktische vragen omtrent de inrichting van uw praktijk beantwoordt Piet Vera.
  4. De financiering (door Arjan Wijnands, ABN AMRO): met o.a. wil ik een praktijk overnemen of start ik een nul praktijk? Wat is de juiste locatie? Hoe stel ik een ondernemingsplan op? Wanneer ga ik in gesprek met de bank? Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden neemt Arjan Wijnands u mee door het financieringstraject bij de bank.
  5. Focus op de zorg ná de start van uw praktijk (door Sander van Boxmeer, Infomedics):
    Met welke partijen heb ik als zorgondernemer te maken? Hoe werkt het declaratieproces? Op welke kengetallen ga ik mijn praktijk sturen? Hoe zorg ik dat ik focus hou? In het laatste onderdeel van de masterclass belicht Sander van Boxmeer deze en meer praktische vragen over het traject ná uw start als zelfstandig ondernemer.